Divadlo Alfa

Plzeňské Divadlo Alfa se specializuje na loutková představení a v naprosté většině má ve svém repertoáru inscenace pro děti různých věkových skupin. V programu najdete pohádky pro děti předškolního věku, příběhy pro menší školáky anebo loutková představení určená puberťákům. Stačí si jen vybrat z bohaté nabídky představení.

www.divadloalfa.cz

Otevírací doba

Aktuální program

Vstupné

Vstupenky zakoupíte přímo v divadle nebo na webu Plzeňská vstupenka.

MHD zastávka

Divadlo Alfa
11 15

hledat spojení

Rokycanská 7
Plzeň 312 00

zobrazit na mapě

Z historie divadla

Plzeň je jednou z kolébek tradice českého loutkářství, které bylo zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Více než stoletou tradici reprezentují osobnosti světového loutkářství jako Josef Skupa a Jiří Trnka, Spejbl s Hurvínkem i řada místních loutkových divadel.

Divadlo Alfa vychází z této loutkářské tradice a navazuje na první profesionální loutkové divadlo v tehdejší Československé republice – Plzeňské loutkové divadlo profesora Skupy a také na Divadlo dětí, které od roku 1966 působilo v historické budově Alfy na dnešní Americké třídě.

V roce 1992 byla dostavěna nová budova na Rokycanské třídě a se staronovým názvem, Divadlo Alfa, zde funguje dodnes. Od roku 1967 je divadlo také spolupořadatelem festivalu Skupova Plzeň, který se postupně vyprofiloval do podoby přehlídky českého profesionálního loutkového divadla.

Edukativní programy divadla

Prohlídka děti zavede do magického zákulisí divadla a vysvětlí jim celý proces vzniku divadelní inscenace. Dozví se kam, a jestli vůbec, chodí loutky do důchodu anebo jaké další profese, kromě herců, se na realizaci inscenace podílejí. Více informací o programu se dozvíte na webových stránkách divadla.


Prohlédněte si fotogalerii