Infocentrum přichystalo dvě nové prohlídky

Během letní sezony pořádá Turistické informační centrum pravidelně tematické prohlídky historického centra. Pro letošek připravilo hned dvě novinkové trasy. Na první se účastníci spolu s průvodcem vydají za tajemstvím výzdoby plzeňských historických domů. Druhá z nich je pozve na procházku židovskou Plzní. V nabídce zůstávají dětmi oblíbené Báje a pověsti plzeňské.



Jako již tradičně se v polovině června vrací do historického centra Plzně komentované tematické prohlídky, které pořádá organizace Plzeň-TURISMUS prostřednictvím svého infocentra. Témata prohlídek se pravidelně obměňují. I letos budou moci zájemci vybírat hned ze tří okruhů, z nichž dva jsou úplnou novinkou.

Tentokrát bychom rádi účastníky přiměli více se rozhlédnout kolem sebe, zvednout hlavu a obdivovat krásu sgrafit a další výzdoby historických domů v centru Plzně. Pojí se s nimi řada příběhů a zajímavostí, o kterých málokdo ví,“ vysvětluje Jaroslava Panušková, která má v organizaci Plzeň – TURISMUS přípravu prohlídek na starost.

Návštěvníci si tak s původcem prohlédnou proslulá sgrafita od Mikoláše Alše, která v Plzni zdobí řadu domů v širším centru města. Během prohlídky se zaměří také na domovní znamení a další výzdobu nejen na fasádách. Dozvědí se, kde se v Plzni nachází domy U Božího oka, Černého orla, Zlatého růžence, Bílého jednorožce nebo Dvou klíčů.

Druhá novinka návštěvníky provede židovskou Plzní. Její součástí bude návštěva Staré synagogy a Loosova interiéru na Klatovské 12. Účastníci se seznámí s osudy židovských obyvatel Plzně i významnou rolí, kterou místní židovská komunita hrála při rozvoji města.

Termíny a online prodej vstupenek Židovská Plz

  • Vstupné: Dospělí 250 Kč –  Děti, studenti a senioři 130 Kč  (vstupy do Staré synagogy a Loosova interiéru jsou součástí ceny)

Kromě nových okruhů se zejména děti mohou těšit na prohlídky plné plzeňských bájí a pověstí. Letos je tajemnými příběhy provede víla Plzeňka. Dozvědí se nejen, jak se do městského znaku dostal velbloud, ale třeba i proč katedrálu postavili čerti a ne zedníci nebo kde se po Plzni potuluje bezhlavý rytíř. Na dětské účastníky, kterým se podaří během prohlídky úspěšně vyplnit kvíz, čeká malá odměna,“ doplňuje Jaroslava Panušková.

  • Termíny a online prodej vstupenek Báje a pověsti plzeňské
  • Vstupné: Dospělí 250 Kč –  Děti, studenti a senioři 130 Kč  (vstupy do Staré synagogy a Loosova interiéru jsou součástí ceny)

Vstupenky na všechny prohlídky je možné zakoupit online prostřednictvím Plzeňské vstupenky či osobně v Turistickém informačním centru vedle radnice od 1. června. Termíny jsou plánované na celé léto, od poloviny června do začátku září. Sraz účastníků je vždy před infocentrem vedle radnice.