Muzeum strašidel

V Muzeu strašidel můžete spatřit jedinečnou expozici strašidel a pohádkových bytostí, ať už ze samotné Plzně či z Plzeňského kraje. S dětmi tu nahlédnete do světa pohádek a kouzel zapomenutých časů. Potkáte třeba bájného knížete Radouše, který prý dodnes střeží hrad Radyně, vodníky, čarodějnice, ohnivé psy a draky a další pohádkové bytosti.

www.muzeumstrasidel.cz

Otevírací doba

Denně 10:00 – 18:00

Vstupné

Dospělí 80 Kč
Děti a senioři 60 Kč
Rodinné vstupné 250 Kč

MHD zastávka

Náměstí Republiky
01 02

hledat spojení

Muzeum strašidel, náměstí Republiky 33, Plzeň 3

zobrazit na mapě

Kde muzeum najdete?

Muzeum strašidel se ukrývá v původním sklepení dnes již zbořeného domu na rohu Riegrovy ulice a náměstí Republiky pod dnešním Hotelem Central. Budova hotelu pochází z konce 60. let 20. století. Už její předchůdkyně sloužila účelům pohostinství stovky let předtím. Místní hostinská tradice sahá až do 16. století. První hotel postaven na tomto místě se datuje od roku 1823 a nesl název U Zlatého orla. Hotel byl využíván i k návštěvám mnoha významných osobností jako byli například ruský car Alexandr I. či rakouský arcivévoda Ferdinand Maxmilián.

Co vás čeká mezi strašidly?

V muzeu potkáte spoustu tajemných bytostí z Plzeňska. Na své si přijdou i ti, kteří se rádi trošku bojí a nebojí se dát průchod své fantazii. V muzeu lze využít i možnosti zorganizování originální a zábavné narozeninové oslavy pro vaše nejmenší s netradičním programem, který garantuje bezstarostnou narozeninovou párty. Muzeum je připraveno i na větší skupiny, které si mohou mimo připravených programů objednat např. divadelní představení, předání vysvědčení v muzeu nebo pasování na předškoláky v mateřské škole.


Prohlédněte si fotogalerii