Moving Station

V budově bývalého nádraží na Jižním Předměstí najdete inspirativní kulturní prostor pro současné umění, vzdělávání a zábavu. Zastavit se tu můžete na kávu v Moving Café, výstavu v bývalé nádražní hale nebo na jednu z řady kulturních akcí, které se tu za zvuku projíždějících vlaků konají v průběhu celého roku.

www.johancentrum.cz

Otevírací doba

Kavárna:
pondělí – pátek 10:00 -19:00

Aktuální program

 

Vstupné

dle programu

MHD zastávka

Jižní Předměstí
10 15 16 22

hledat spojení

Koperníkova 56,
Most Ivana Magora Jirouse
301 00 Plzeň

zobrazit na mapě

Kulturní centrum z nádraží

Komplex železniční zastávky Plzeň – Jižní Předměstí původně tvořily dvě protilehlé staniční budovy, mezi nimiž vede Most Ivana Magora Jirouse. Starší z nich byla v 90. letech 20. století vyřazena z provozu. V roce 2000 zde bylo zřízeno kulturní centrum Moving Station – Hemžící se zastávka, které se stalo prostorem pro koncerty, výstavy a divadelní představení. V roce 2015, kdy byla Plzeň Evropským hlavním městem kultury, byla budova zrekonstruována a byl vybudován moderní divadelní sál. To jen napomohlo rozšíření základny spolupracujících umělců a podpoře nových talentů formou uměleckých rezidencí.

Program

Mezi tradiční akce konané v Moving Station patří Mezinárodní festival Divadlo, filmové festivaly Jeden svět nebo SCANDI nebo festival Tanec Praha. Pravidelně také můžete na „Jižák“ zajít na Improzápas, při kterém se dva týmy utkávají v improvizačních divadelních disciplínách dle témat zadaných od diváků.


Prohlédněte si fotogalerii