Papírna

Prostor bývalé papírny na Slovanech najdete zhruba 15 minut chůze z centra města proti proudu řeky Radbuzy.  Dnes žije svým druhým životem a funguje jako multifunkční kulturní prostor, ve kterém se konají nejrůznější akce od koncertů přes přednášky, výstavy až po pravidelné dny deskových her.

www.papirnaplzen.cz

Otevírací doba

Kavárna:
Pondělí – pátek: 14:00 – 22:00
Sobota 13:00 – 22:00
Neděle 13:00 – 21:00

Ostatní dle programu

Vstupné

Zdarma nebo dle jednotlivých akcí programu

MHD zastávka

Mikulášské náměstí
01 02

Zimní stadion
10 13 14

hledat spojení

Zahradní 2
301 00 Plzeň

zobrazit na mapě

Z továrny na papír kulturním centrem

Papírna Slovany byla v provozu od konce 19. století až do roku 2000, kdy došlo k zrušení výroby. Ve velkorysé dvoupatrové budově z červených cihel se vyráběl papír se smrkovou vlákninou a později i další druhy papíru. Export plzeňské papírny se brzy rozšířil do celého světa. Po roce 2000 byla bohužel řada budov zdemolována.

V těch, které zůstaly, však začalo postupně vznikat kulturní centrum. To bylo otevřeno po roce 2012 a od té doby toto místo s atraktivním industriálním zevnějškem nabízí více než 4000 m2 otevřeného prostoru pro umění, hudební produkci, firemní akce či ateliéry pro vystavující umělce.

Pestrý program akcí i příjemné posezení

Do Papírny můžete zajít na večery se slam poetry, koncerty i na cestovatelské přednášky. V galerii vystavují současní umělci. V Café Papírna se můžete zastavit na kávu a zákusek nebo třeba na pivo a za posezením na zahrádce.


Prohlédněte si fotogalerii