Bolevecké rybníky

Bolevecké rybníky jsou mezi Plzeňáky jedním z nejoblíbenějších míst k trávení volného času. Z města to vůbec není daleko. Můžete se sem vydat na procházku s rodinou, cesty jsou upravené i pro jízdu s kočárkem a na kole. V létě lákají rybníky ke koupání, a když je tuhá zima, samozřejmě se tu bruslí a hraje hokej. Rybníků na severním okraji Plzně najdete hned několik.

Otevírací doba

Celoročně

Vstupné

Zdarma

MHD zastávka

Bolevecký rybník
30

U Kondrů
20

hledat spojení

Velký Bolevecký rybník
323 00 Plzeň

zobrazit na mapě

Velký a Malý bolevecký rybník, Kamenný rybník, Šídlovský rybník, Košinář, Senecký rybník, Nováček, Vydymáček, Třemošenský rybník… Boleveckou rybniční soustavu tvoří desítka rybníků. Řada z nich vznikla už v polovině 15. století. Najdete je kousek za městem, na severním okraji Plzně. Dostupné jsou i městskou hromadnou dopravou.

Trasy pro všechny – cyklisty, vozíčkáře i kočárky

Soustava boleveckých rybníků je protkaná sítí cyklostezek, turistických tras i neznačených cestiček. Najdete tu i stezky vhodné pro inline bruslení i dva pohodové bezbariérové okruhy vhodné pro vozíčkáře i kočárky. Můžete se vydat na příjemnou procházku kolem arboreta Sofronka, Boleváku, Šídlováku anebo Kameňáku. Náročnější trasa vede pak kolem Kolomazné pece až na rozhlednu Krkavec. Ideálními výchozími body jsou konečná tramvaje č. 4 Košutka, konečná tramvaje č. 1 Bolevec, autokemp Ostende či parkoviště u hráze Velkého boleveckého rybníka.

Pláž Ostende u Velkého boleveckého rybníka

Na Ostende najdete všechno, co ke správné pláži patří. Čistou vodu, písek, molo, půjčovnu lehátek a slunečníků i příjemné bistro Point s širokou nabídkou občerstvení. V létě si tu můžete půjčit i loďku, šlapadlo nebo paddleboard. Děti i dospělí se během letní sezony mohou vyřádit na obřích trampolínách v Jumparéně. Odlehlejší část pláže využívají nudisté. Kromě Velkého boleveckého rybníka jsou ke koupání vhodná i další místa, například Kameňák.


Prohlédněte si fotogalerii