DEPO2015

Těsně před tím, než se v roce 2015 Plzeň stala Evropským hlavním městem kultury, parkovaly v bývalém depu dopravních podniků autobusy a trolejbusy. Dnes tu najdete unikátní kulturní prostor, který hostí výstavy, konference a zajímavé akce a festivaly.

www.depo2015.cz

Otevírací doba

Recepce:
Pondělí – neděle 10:00 – 18:00

Café Ústředna:
Pondělí – sobota 11:00 – 21:00
Neděle 11:00 – 18:00

Tržnice DEPO:
Úterý a čtvrtek 10:00 – 18:00
Sobota 10:00 – 15:00

Vstupné

Vstupné se mění podle konkrétní akce.

Více informací k programu na www.depo2015.cz

MHD zastávka

U Radbuzy
10 13 14

hledat spojení

Presslova 14
301 00 Plzeň

zobrazit na mapě

Kulturní centrum

V hale v areálu DEPO2015, kde kdysi stávaly autobusy, se dnes konají koncerty, výstavy či gastronomické festivaly. V letní sezoně je živo i na nádvoří. Mezi tradiční akce oblíbené mezi návštěvníky patří DEPO Street Food Market, na kterém ochutnáte pochoutky z pestrých stánků a foodtrucků, podzimní Plzeň Design Week nebo tematické trhy a slavnosti. Ty se konají v Tržnici DEPO, ve které najdete několik stálých obchůdků s módou, designovými doplňky nebo lokálními produkty.

Stálá expozice o historii depa

Stálá expozice DEPOTUTOJE vypráví příběh objektu od podnikatelského snu o cukrovaru, přes technologické inovace Františka Křižíka až po sílu titulu Evropské hlavní město kultury 2015. V expozici uvidíte zmenšeniny historických autobusů a trolejbusů, které dříve křižovaly plzeňské ulice, unikátní model plzeňské tramvaje Křižík – Brožík a dobové fotografie. Vzpomínkou na program roku 2015 jsou například boty provazochodce Davida Dimitriho, který po laně přešel nad plzeňským náměstím Republiky, z roku 2015 tu najdete ale i další kuriozity.

 

Industriální stopovačka

Historii DEPO2015 můžete prozkoumat na industriální stezce – stopovačce, která vás provede venkovním areálem. Na jejích zastaveních se setkáte s osobnostmi, které hrály významnou roli v minulosti tohoto areálu, ať už v době, kdy zde vyrostl cukrovar, nebo později, když v depu parkovaly autobusy a trolejbusy. Pomocí QR kódu si přehrajete krátká videa, která vám jednotlivá místa v areálu představí. Pokud budete úspěšní, na konci stopovačky najdete stroj času, který vás vezme na výlet do minulosti. Pro výpravu na industriální stopovačku stačí si na recepci DEPO2015 vyzvednout mapku s úkoly a tužku a mít u sebe chytrý telefon s mobilními daty.

Ústředna DEPO

Kavárnu, bistro a galerii najdete v prostoru, který navazuje na tradici ústředních dílen z roku 1934. Každý všední den si zde můžete dát různé street foodové dobroty, výběrovou italskou kávu a k tomu nějaký výtečný dezert.


Prohlédněte si fotogalerii