Nové divadlo

Moderní Nové divadlo je jedinou divadelní budovou, která od roku 1989 v Česku vznikla. Její předsazená fasáda z litého betonu s 28 nepravidelnými bublinami připomíná oponu a stala se jednou z dominant města. Právě kvůli ní občas místní Novému divadlu familiárně přezdívají ementál. Díky vybavení nejmodernější jevištní technikou nabízí divákům nadstandardní divadelní zážitky.

www.djkt.eu

Otevírací doba

Aktuální program

Pokladna předprodeje:
Smetanovy sady 16

Otevírací doba:

pondělí – pátek
10:00 – 18:00

Vstupné

Online předprodej

Cena vstupenek závisí na představení a místě v sále

MHD zastávka

Sady Pětatřicátníků
01 02 04

Hlavní pošta
01 02

hledat spojení

Palackého 30
Plzeň 301 00

zobrazit na mapě

Divadlo J. K. Tyla v Plzni

Plzeňské čtyřsouborové Divadlo J. K. Tyla má zázemí hned ve dvou budovách – Velkém a Novém divadle. Ojedinělý zážitek bezpochyby nabízí obě. Přestože každá pochází z jiného století, patří k architektonickým skvostům města. Nové divadlo bylo projektováno s tím, že zde budou uváděny čtyři divadelní žánry: opera, činohra, muzikál – opereta a balet. Tomu odpovídá i vnitřní vybavení budovy nejmodernější jevištní technikou. Najdete tu dvě divadelní scény. Hlavní sál – Nová scéna pojme až 460 diváků a poskytuje zázemí pro moderní i technicky náročné inscenace. Druhým sálem je pak Malá scéna pro 150 diváků, která disponuje vybavením pro komorní a klubové inscenace.

Otevření divadla

O stavbě nového divadla se v Plzni uvažovalo dlouho. Mělo nahradit nevyhovující Komorní divadlo. K rozhodnutí města udělat finální krok přispěla kandidatura Plzně na Evropské hlavní město kultury 2015. Plzeň nakonec titul získala, když těsně porazila Ostravu. Nové divadlo přivítalo první návštěvníky v září 2014. Prvním přestavením byla předpremiéra nového nastudování Smetanovy Prodané nevěsty.


Prohlédněte si fotogalerii