Pivovarské muzeum

Plzeňské Pivovarské muzeum najdete v historickém centru v původním právovárečném domě z 15. století. Vypráví příběh výroby a pití piva od dávných dob až po současnost. Zábavná i poučná expozice potěší milovníky historie a pivovarnictví. K vidění je tu mimo jiné nejmenší pivní džbánek na světě i obří pivní džbán ze Sibiře nebo pivovarská laboratoř.

www.prazdrojvisit.cz

Otevírací doba

Denně: 10:00 – 18:00

Konkrétní časy prohlídek najdete zde.

 

 

Vstupné

Dospělí 150 Kč
Děti, studenti a senioři 120 Kč
Rodinné vstupné 410 Kč

MHD zastávka

Náměstí Republiky (Pražská)
01 02

hledat spojení

Veleslavínova 6
301 00 Plzeň

zobrazit na mapě

Expozice

Podobnou expozici prý nenajdete nikde jinde na světě. Díky tomu, že Pivovarské muzeum sídlí v jediném dochovaném právovárečném domě v Plzni, dovedete si lépe představit, jakým způsobem se ve středověku pivo vařilo i pilo. Prohlédnete si původní pozdně gotickou sladovnu s humny, hvozdem a valečkou. Nahlédnete do středověkých ležáckých sklepů. Seznámíte se s historií výroby piva i dalšími pivovarskými profesemi, jako je bednářství, povoznictví i pohostinství. Ohromí vás kolekce korbelů a pivních lahví i sbírka pivovarských kuriozit.

Prohlídka muzea

Prohlídku muzea lze absolvovat individuálně kdykoliv během otevírací doby. K dispozici jsou tištěné průvodce i speciální mobilní aplikace pro návštěvníky. Budova Pivovarského muzea je podzemní chodbou propojena s Plzeňským historickým podzemím, které se svými 19 kilometry patří k nejrozsáhlejším podzemním systémům v Evropě. Návštěvu muzea a podzemí tak můžete snadno spojit. Vstupenky se kupují v jedné pokladně.

Pivotéka v Pivovarském muzeu

Přímo v budově Pivovarského muzea v Plzni najdete také pivotéku, která nabízí pestrou škálu téměř 140 druhů piv z více než 25 českých minipivovarů. Chcete si z Plzně odvézt vymazlený pivní suvenýr? Nebo na vás po prohlídce Pivovarského muzea a Plzeňského historického pozdemí přišla chuť na nějakou tu pivní specialitu? V pivotéce si vyberete z různých piv od ležáků přes ALE, IPA, stouty, kyseláče až po piva stařená v sudech po různých destilátech. S výběrem vám vždy pomůže zkušená obsluha. Pivotéka je otevřena denně od 10 do 18 hodin.

Pivní degustace

V pivotéce můžete zažít také pivní degustaci, při které blíže seznámíte s různými druhy piv, budete se moci zeptat na cokoli, co vás kolem piva zajímá, a samozřejmě piva také ochutnáte. Součástí degustace je ochutnávka 8 vzorků z minipivovarů a lehké občerstvení. Degustace se konají v předem stanovených termínech, doporučujeme si místo rezervovat předem online.


Prohlédněte si fotogalerii