Techmania Science Center

Plzeňské science centrum Techmania zabaví celou rodinu i školní třídu za každého počasí. Najdete je v historických továrních halách uprostřed průmyslového areálu plzeňské Škodovky. Kromě nespočetného množství interaktivních exponátů i klasických expozic zde můžete navštívit také jediné 3D planetárium v Česku nebo si prohlédnout kontroverzní dílo sochaře Davida Černého Entropa.

www.techmania.cz

Otevírací doba

Úterý – pátek
8:30 – 17:00

Sobota – neděle
10:00-18:00

Vstupné

Základní vstupné 280 Kč
Rodinné vstupné 1040 Kč (+ další dítě 100 Kč)
Skupinové vstupné 240 Kč (od 10 osob)

Děti do 3 let zdarma

MHD zastávka

Techmania
15 17 18 22

hledat spojení

U Planetária 1
301 00 Plzeň

zobrazit na mapě

Co vás v Techmanii v Plzni čeká?

Vědecké show, hlavolamy, ukázky pokusů, klasické i interaktivní expozice, nečekané experimenty i netradiční workshopy přesvědčí všechny návštěvníky o tom, že věda není žádná věda, ale přináší spoustu zábavy. Snáze než ve školních lavicích tu porozumíte nejrůznějším fyzikálním zákonům, přírodním jevům či optický klamům. Interaktivní exponáty vám pomohou pochopit, jak a proč různé věci fungují. A hlavně nemusíte jen sedět, prohlížet si obrázky v encyklopediích nebo koukat na přírodovědné dokumenty. Naopak, můžete si všechno sami vyzkoušet.

Pro každého něco

Pro děti už od 3 let je připraveno několik expozic, díky kterým mohou začít objevovat svět. Malé návštěvníky láká také expozice televizního kanálu ČT :D. Další část science centra Techmania zve starší děti do tajemného světa chemie a fyziky. Mohou tu změřit síly se zástupci zvířecí říše nebo prozkoumat svět pod hladinou moří a oceánů. Zajímavá je také expozice Vesmír. Odvážní jedinci si v ní mohou prostřednictvím gyroskopu vyzkoušet i stav beztíže. Ve 3D planetáriu se díky pestré nabídce projekcí můžete podívat na Měsíc, objevit příběh Země od jejího počátku a zhlédnout také různé animované filmy. V bývalé tovární hale samozřejmě nemůže chybět ani část věnovaná historii plzeňských Škodových závodů.


Prohlédněte si fotogalerii