Zoo Plzeň

Plzeňská zoologická zahrada pravidelně patří mezi nejnavštěvovanější v České republice. Návštěvníky láká na velikou rozmanitost, rekordní počet chovaných druhů zvířat z celého světa i úspěšný chov mláďat.

www.zooplzen.cz

Otevírací doba

Hlavní sezona (březen – říjen):
8:00 – 19:00

Mimo sezonu (listopad – únor):
9:00 – 17:00

Vstupné

Dospělí 220 Kč
Děti, studenti a senioři 160 Kč

Rodinné vstupné 720 Kč

Sleva na kombinované vstupné Zoo + DinoPark

MHD zastávka

Zoologická zahrada
04 41

hledat spojení

Pod Vinicemi 9
301 00 Plzeň

zobrazit na mapě

Mezi hlavní hvězdy plzeňské zoo patří žirafy, nosorožci, lvi, tygři, medvědi, tučňáci, plameňáci, klokani, zebry, krokodýli a třeba i pro někoho obyčejná domácí zvířata na statku Lüftnerka. Neměli byste si nechat ujít ani nejnovější expozice  Svět v podzemí a Království jedu, ve kterém uvidíte nejjedovatější hady světa. Součástí zoo je botanická část s meditační japonskou zahradou.

Komentovaná krmení

Především o víkendech, během hlavní sezony a o letních prázdninách se můžete zúčastnit i sokolnických ukázek nebo komentovaných krmení například tučňáků či motýlů.

Sousední DinoPark

Nezáleží na tom, jestli máte chviličku nebo několik hodin. Dá se tu klidně strávit i celý den. Výlet do plzeňské zoo můžete spojit i s dobrodružnou cestou do pravěku. V sousedním DinoParku můžete obdivovat pohyblivé i ozvučené obří modely prehistorických ještěrů. Při společné návštěvě můžete využít zvýhodněné vstupné.

Z náměstí Republiky do zoo speciálním vláčkem

Od června se opět budete moci svézt do zoo speciálním Zoo vláčkem. Nastoupit můžete na náměstí Republiky (zastávka na východní straně náměstí naproti Dřevěné ulici).  Cena jízdenky je 50 korun pro všechny cestující starší 3 let a jízdenku zakoupíte přímo ve vláčku.


Prohlédněte si fotogalerii