To nejlepší z Plzně

V centru Plzně se zorientujete snadno i díky tomu, že Plzeňská věž převyšuje kopce, jak se zpívá ve známé písničce. Pokud byste se ale chtěli o jednotlivých památkách a nádherných historických domech dozvědět víc, zúčastněte se komentované prohlídky historického centra.

Odkaz na akci

To nejlepší z Plzně
23.03.2024 - 31.03.2024

Co na prohlídce města zažijete?

Jedete do Plzně poprvé? Pokud ano, nemějte obavy – v západočeské metropoli nemůžete zabloudit. Historické jádro města najdete snadno díky věži chrámu sv. Bartoloměje.
Při hodinu a půl dlouhé, příjemné procházce se seznámíte se zajímavými příběhy z historie i současnosti města, včetně toho, kde se v plzeňském znaku vzal velbloud či jak se na historickém náměstí objevily moderní zlaté kašny. Poutavý výklad vám podá zdejší zkušený průvodce.

Na jaké další prohlídky se můžete vydat?

Každý týden se konají také komentované prohlídky interiéru Velké synagogy, která se po rozsáhlé rekonstrukci opět otevřela veřejnosti. Největším lákadlem je prohlídka jedné z věží nebo rabínského domu, kam se v minulosti návštěvníci nedostali. Dále můžete zajít i na komentovanou prohlídku interiéru katedrály sv. Bartoloměje nebo jejího podkroví a plzeňské věže.

Kdy je možné vyrazit na prohlídku?

Tento měsíc se na vás těšíme v sobotu 23. 3. od 11:00 a od 15:00, o týden později v sobotu 30. 3. od 11:00 a od 15:00 a v neděli 31. 3. od 15:00.

 

To nejlepší z Plzně