Riegrovka hraje

Riegrova ulice v centru města se před několika lety stala pěší zónou a od té doby se proměnila v jednu z nejpříjemnějších ulic v Plzni. Najdete tu restaurace, které nabízejí jak českou, tak i moderní kuchyni, večerní bary a několik venkovních zahrádek, které v teplém počasí vyloženě lákají své návštěvníky ke klidnému posezení. Aby vaše návštěva byla ještě příjemnější, připravili pro vás místní restauratéři koncertní šnůru hudebních vystoupení nadaných buskerů, kteří vám zpříjemní víkendové večery zatímco budete sedět na večeři anebo na pivku s přáteli. Hudba bude znít ulicí vždy v pátek a v sobotu od 18:30 do 21:30 hodin.

Odkaz na akci

Riegrovka hraje.
12.05.2023 - 26.08.2023
Vstup je zdarma

Kde se bude v Riegrovce hrát?

V Riegrovce se bude hrát postupně na dvou scénách. V pátek i v sobotu začnou buskeři hrát v místech před restaurací Plzeňka. Během prvního koncertu si můžete dát něco k jídlu a dobré pivo na zahrádce u Švejka, v bistru Štipec anebo si dát drink na střešní terase hotelu Central. Odtud se hudebníci přesunou blíže k sadům Pětatřicátníků před Zlatou Krávu, kde se v sousedství Le Consulat, Pivoňky, Cantiny a Cavína bude hrát od 20 do 21:30 hodin.

Na jaké umělce se letos můžete těšit?

V květnu vám o víkendech na kytaru a cajon pohodovou muziku zahraje dvojice Milan Samko a Sun of Wolves. Dále zahraje čtyřčlenné buskující hudební uskupení z Brna Krab a pohodové večery na terásce vám se svou kytarou vylepší i hudebník z lotyšské Rigy Reinis Jaunais.
V červnu vám víkendy zpříjemní busker Lukáš Schwarz, jazzové trio ŠNYTrs, začínající plzeňská kapela s českými i anglickými písničkami Černá víla a kapela HangOver z Velkého Meziříčí. O skvělou atmosféru v Riegrově ulici se postará i úžasně talentovaná mladá poprocková zpěvačka Hedvika Chochelová.
V červenci se kromě dříve zmiňovaných můžete těšit na blues-jazzové akustické duo plzeňských hudebníků Blue Noted anebo alternativní folk-rockovou kapelu Birch Town. V srpnu se k osvědčeným stálicím přidá Chris May, hudebník z Rakouska, který kombinuje blues, folk, country a rock.

Riegrovka hraje

 

Riegrovka hraje v Plzni.

Kompletní program

12. – 13. 5. – pátek i sobota Milan Samko a Son of wolves
19. – 20. 5. – pátek i sobota Krab
26. – 27. 5. – pátek i sobota Reinis Jaunais

2. – 3. 6. – pátek i sobota Lukáš Schwarz
9. – 10. 6. – pátek The Šnytrs, sobota Lukáš Schwarz
16. – 17. 6. – pátek Černá víla, sobota Hedvika Chochelová
23. – 24. 6. – pátek Milan Samko a Son of Wolves, sobota Lukáš Schwarz
30. 6. – 1. 7. – pátek HangOver, sobota Břéťa & Pudík

7. – 8. 7. – pátek Bluenoted, sobota Lukáš Schwarz
14. – 15. 7. – pátek i sobota KRAB – Rob Vieweg
21. – 22. 7. – pátek i sobota Černá víla
28. – 29. 7. – pátek Hedvika Chochelová, sobota Birch town

4. – 5. 8. – pátek i sobota Hedvika Chochelová
11. – 12. 8. – pátek i sobota KRAB – Rob Vieweg
18. – 19. 8. – pátek Hedvika Chochelová, sobota Bluenoted
25. – 26. 8. – pátek i sobota Chris May