9 nejfotogeničtějších míst v Plzni

…aneb kam se vypravit za TOP fotkou na Instagram.

Vyrážíte na dovolenou do Plzně a těšíte se, až se svým blízkým pochlubíte lákavými fotkami z dovolené? Máme pro vás tipy, kde v Plzni pořídíte fotky, díky kterým vám bude přistávat jeden lajk za druhým. A nezapomeňte tagovat! #visitplzen #dejteplzen



1. Nejlepší výhled je z Terazzy

Až budete mít při toulkách Plzní v plánu udělat krátkou pauzu na kafe, spojte to rovnou s menším focením. Vychutnejte si na střeše hotelu Central v kavárně Terraza vychlazené plzeňské pivo, limču nebo něco menšího na posilnění a zvěčněte si jedinečný výhled na Plzeň.

2. Květinový brunch v Le Frenchie

Oblíbenou stylovou kavárnu Le Frenchie najdete nově i na náměstí Republiky. Na jejich terase se budete cítit jako na zahradě plné květin a ochutnat tu můžete vymazlené dortíky a pestrobarevné snídaně. Ideální místo na fotku při odpoledni či večeru při západu slunce.

3. Romantika z Šafaříkových sadů

Další z míst, kde si můžete vyfotit krásnou fotku jsou Šafaříkovy sady hned vedle Mlýnské strouhy. Vezměte své přátele nebo drahou polovičku v létě na piknik a udělejte si fotku v rozkvetlých sadech s františkánským klášterem v pozadí.

4. Rodinné selfíčko Z DinoParku

Jestliže plánujete výlet do plzeňské zoologické zahrady přidejte si do plánů i DinoPark. Rozhodně stojí za návštěvu a za cool fotku s celou rodinou. Zamiřte k vyhlídce, kde nad Plzní zvědavě vykukuje Brachiosaurus.

5. Výhled, který nikdy neomrzí, z katedrály sv. Bartoloměje

Katedrála sv. Bartoloměje je nejen krásný a oblíbený turistický cíl, ale rozhodně i perfektní místo na fotku, které stojí za výšlap 301 schodů. Výhled na Plzeň se vám tu naskytne z každé světové strany, tudíž je jen na vás, který si pro fotku vyberete.

6. Drinky z Náplavky

Pohodovou letní fotku s drinkem pořídíte v kavárně Šálek & Špunt, která sídlí na mostě přímo nad plzeňskou Náplavkou. Náplavka je fotogenické místo samo o sobě, na fotce bude ale nejlépe vypadat vychlazený gin s tonikem s výhledem na řeku Radbuzu a Západočeské muzeum.

7. Terasa u Velkého divadla

Nejlepším místem pro fotku vašeho cestovatelského outfitu je rozhodně terasa u Velkého divadla se skleněným zábradlím a výhledem na okolní historické budovy. Pokud budete chtít fotku pozvednout o level výš, doneste si sem čerstvě načepované pivo z Lokálu.

8. Pivní slunce v Lékárně

Pro nejvíc instafriendly fotku s pivem zajděte do Lékárny na náměstí Republiky. Nechte si načepovat prvotřídní šnyt, ten vypijte a druhý už se vám s katedrálou sv. Bartoloměje v pozadí bude fotit sám.

9. Interiéry Adolfa Loose

Fotka z mramoru z interiérů Adolfa Loose je must-have každého nadšence do moderní architektury. Do interiérů Adolfa Loose se dostanete v rámci komentovaných prohlídek každý pátek, sobotu a neděli. O fotku se nestyďte požádat místní průvodce, kteří vám na konci prohlídky ochotně vyhoví.