Kam na burger

Kam vyrazit v Plzni na ten nejlepší burger?

Pryč jsou ty doby, kdy se na burgery v Plzni chodilo do poboček fast-foodových řetězců. Umění vynikajícího masa v křupavé bulce se výrazně posunulo, a proto vám přinášíme i tento plzeňský výběr. Vybírat můžete z pestré nabídky míst v centru i mimo něj. Na řadě z nich jsou k dostání nejen burgery z toho nejlepšího masa, na své si přijdou i vegetariáni. K dostání jsou i bezlepkové housky.



Delish

Oblíbená restaurace pár kroků od plzeňského náměstí Republiky nabízí šťavnaté burgery z hovězího masa, steaky a další dobroty. Nabízí burgery dvou velikostí i v bezmasé verzi. Troufnete si na ten největší speciál – burger Juicy Lucy s 290 g masa?

Brunette Burger

V bistru Brunette Burger schovaném na trase k Pivovarskému muzeu a plzeňskému historickému podzemí si dáte podle mnohých ty nejlepší burgery v Plzni. Mají je ve třech velikostech a v průběhu roku střídají vymazlené sezonní speciály. Vybere si opravdu každý, otevřeno je každý den kromě neděle.

Buffalo Burger Bar

V restauraci Buffalo Burger Bar ochutnáte jídla z široké nabídky americké a tex-mex kuchyně. Vyberete si z nepřeberného množství burgerů, které si můžete i upravit dle vlastní chuti. Na baru si pak můžete dát za odměnu koktejl nebo klidně tři.

Da Pietro Grill

Hned vedle vyhlášené pizzerie Da Pietro ve Smetanových sadech najdete restauraci Da Pietro Grill, která vás nadchne svým neapolským street foodem, vymazlenými burgery, ale i zajímavou nabídkou naturálních vín. Na menu nechybí steaky připravované na grilu v restauraci přímo před vašima očima.

Point Bolevák

Pokud se vydáte na procházku, na kolo či brusle k Velkému Boleveckému rybníku, na jeho březích najdete hned dvě pobočky baru a bistra Point. Dáte-li si zde burger, rozhodně neprohloupíte. A budete-li mlsní, můžete se dorazit sladkým koláčkem nebo dortem a kávou s příjemným posezením u vody.

Spárujte si burger a kraftové pivo

V závodě o nejlepší burger v Plzni rozhodně nejsou pozadu ani plzeňská pivní bistra a bary. Se zajímavými pivy z řemeslných pivovarů si můžete spárovat burgery a mnoho dalších dobrot třeba v Pivstru – Brewhemian Beer Bistru, v obou pobočkách Raven Pub (Bolevec a City) nebo v nedávno otevřeném bistru Zlatá kráva Bandaska.

  • Na další tipy, kam na (nejen) řemeslná piva, mrkněte do sekce Kam na pivo.

 

 

Prohlédněte si fotogalerii