Noční život

Vyrážíte na výlet do Plzně a přemýšlíte, kam vyrazit na večerní drink? Přinášíme přehled tipů na neotřelé podniky v centru města, ze kterého si vyberou milovníci piva, vína a třeba i něčeho ostřejšího. Zároveň jsme pro vás vybrali i několik klubů, ve kterých můžete v centru Plzně protančit celou noc nebo si užít koncerty nejrůznějších žánrů. Ať už vyrazíte jen tak na pohodu nebo na pořádnou party, večerní Plzeň vás bude bavit.



Za pivními speciály

V hlavním městě piva snad není místa, kde byste nenarazili na čepovanou plzeňskou dvanáctku. Pokud by se vám zachtělo vyzkoušet jiné pivní styly, navštivte pivní bar Pivotečka. Na výběr tu mají čepované i lahvové pivo nejen z Čech. V Pivstru ochutnáte až na sedmi kohoutech speciály především od lokálních pivovarníků. V útulné pivní retro kavárně Francis přímo v srdci Plzně si vyberete z lednice plné belgických piv.

Na drink a pohodu

Na stylový míchaný drink zajděte do Zapa baru, kde si vyberete z pestré nabídky koktejlů z kvalitních surovin. Svěží nabídku si vychutnáte také v alternativním moderním prostředí kulturního baru MōōVEMENT v doprovodu hudební produkce od lokálních DJs. Pokud se chcete po procházce městem pořádně zahřát zevnitř, navštivte kavárnu Družba, která přizpůsobuje svou nabídku zimním měsícům. Ochutnáte tady originální alko i nealko horké nápoje. Každý Plzeňák ví, že do Café Regner se chodí přes den na skvělou kávu, večer na drink, za pohodovou atmosférou nebo třeba na výstavu. Pátky a soboty tady navíc hrají místní DJs.

Na své si přijdou i milovníci vína

Komu by se v mekce piva zachtělo popíjet víno, jistě si přijde na své. Na vína z Francie doplněná o sýry a další francouzské pochoutky nejen z Provence můžete zajít do stylové vinárny Na břehu Rhôny. Na sklenku, či celou láhev a něco dobrého k zakousnutí se zastavte ve vinotéce a baru Merlot – Zastávka. Poté se můžete jen o pár metrů dál přesunout do Nevinného baru na ochutnávku širokého výběru sudových vín. V oblíbené vinárně Hrozen ochutnáte pečlivě vybraná moravská i zahraniční vína nebo se můžete zúčastnit některé z pravidelných řízených degustací.

Protančete celou noc

Až usoudíte, že je čas vyrazit tančit, na výběr budete mít v Plzni několik různých hudebních stylů a klubů. Na párty s nestárnoucí oldies se vydejte do Žumberské stodoly nebo do Music Clubu hotelu Continental. Klubovou atmosféru, koncerty všech hudebních stylů nabízí klub Buena Vista nebo music bar Anděl. Místní DJs nejčastěji potkáte hrát v lounge baru Dominik nebo v Mazaném králíčkovi. Kdo si rád poslechne rockovou hudbu nebo blues, určitě si oblíbí Jazz Rock Café. Nekonečné párty, zářivý taneční parket, RnB a populární taneční hudba – to je klub PH+ nebo Pantheon. A samozřejmě nesmí chybět Divadlo pod lampou, kde si užijete koncerty několikrát do týdne.