Co v Plzni nabízí zimní festivalová sezona?

Na to vyrazit na nějakou z akcí do ulic historického centra Plzně, si budeme muset ještě počkat. Nicméně ani zimní sezona nenabízí v Plzni nudu a šeď. Vybrali jsme pro vás pět akcí, které slibují pravý opak. Tři z nich se konají v DEPO2015. Festival světla BLIK BLIK vás pozve na procházku do kouzelného lesa alias Lobezského parku. V rámci Smetanovských dnů se v průběhu celého března můžete vydat na řadu zajímavých koncertů nejen vážné hudby.



1) Česko – bavorský festival: Treffpunkt (7. – 8.února.)

Festival česko-bavorské kultury přichází letos s trochu jiným konceptem, nicméně i letos se budete moci těšit na pravou bavorskou atmosféru, která opanuje DEPO2015. Bavorská dechovka, německé krátké filmy a pohádky pro děti, tradiční jídlo i současné kapely z druhé strany hranice doplní zajímavý doprovodný program. Nebude chybět ani vynikající pivo, bavorské kroje a dobrá nálada.  Co dobrá, možná lepší než na Oktoberfestu.

2) Nejen vážná hudba na Smetanovských dnech (27. února  – 26. března)

V době svého dospívání strávil v Plzni Bedřich Smetana několik let, a tak se Plzeň v čele s Plzeňskou filharmonií hrdě hlásí k jeho odkazu. Letošní jubilejní čtyřicátý ročník festivalu Smetanovské dny nabídne žánrově pestrý program. Nebudou v něm chybět koncerty domácích i zahraničních hvězd vážné hudby. Program připomene také 250. výročí narození Ludwiga van Beethovena

3) Pivo do skla na festivalu Brewstock (28. – 29. února)

Neotřelé chutě a různorodé styly piv z řemeslných pivovarů, pivo do skla, pivní premiéry i diskuze se sládky. To vše nabídne koncem února pivně-kulturní festival Brewstocvk v DEPO2015. Atmosféru mezi degustacemi doladí doprovodný hudební program.

 

4) Vyhlášení hudebních cen Žebřík (13. března)

Slavnostní večer vyhlášení hudebních cen Žebřík se v Plzni koná už tradičně. Poslední ročníky se konají v DEPO2015, což je v bezpochyby to nejlepší místo na pořádnou hudební party. Kromě oceněných vystoupí Monkey Business, Mňága a Žďorp, Marpo nebo Michal Prokop. Večerem provází Jakub Kohák a Iva Pazderková. Vstupenky, včetně VIP passů, je možné  zakoupit online.

5) Festival světla Blik Blik

Jedinečnou večerní podívanou slibuje festival světla Blik Blik. Světelné instalace, videomapping, světelné sochy a obrazy od domácích i zahraničních umělců letos rozsvítí Lobezský park. Nenechte si ujít jeho proměnu v pohádkový les, čeká vás velkolepá podívaná. Na trase vás čekají i stánky s občerstvením.

Prohlédněte si fotogalerii